Ryba na špenátovém lůžku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Pangasius - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 1221.6 mg
  • Vláknina 11208.9 mg
  • Vitamín A 11208.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazíme a osušíme filety.

  • 2

    Oddělíme špenátové listy od řapíků a propereme pod vodou. Pokrájíme listy na malé kousky. Ve větším hrnci s osolenou vodou povaříme 4 minuty špenát a slijeme vodu.

  • 3

    Rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli, přidáme špenát a za stálého míchání 4 minuty podusíme.

  • 4

    Osolíme, opepříme, přidáme česnek a strouhaný muškátový oříšek.

  • 5

    V mouce obalíme filety s 1 lžící kořením na ryby a na oleji zprudka opečeme.

Komentáře k receptu