Zelné závitky se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 636.5 mg
 - Vláknina 7594.8 mg
 - Vitamín A 7594.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou a odkrojíme žebra.
 - 
                                2
V kastrole na oleji orestujeme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a špenátové listy. Zvlášť orestujeme omytá, osolená a nadrobno nakrájená kuřecí prsa. Vše promícháme s vařenou nebo dušenou rýží a podle potřeby přisolíme a opepříme.
 - 
                                3
Náplň opatrně zabalíme do zelných listů. Listy urovnáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Můžeme podávat s vařenými bramborami.