Špenátový salát ze Španělska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 526.4 mg
  • Vláknina 5254.8 mg
  • Vitamín A 5254.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, česnek prolisujeme do vhodné nádoby. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř a nasekanou chilli papričku. Všechny suroviny dobře prošleháme a připravíme zálivku, kterou přelijeme rajčata. Špenátové listy důkladně propereme, osušíme a těsně před podáváním nakrájíme na tenké pásky, které přimícháme do salátu.

  • 2

    Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře, povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu