Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • 4 hrnek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1413 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 5665.3 mg
  • Vitamín A 5665.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nalijeme do hrnce vývar a přivedeme k varu. Vaříme zvolna na mírném ohni.

  • 2

    Rozpálíme olej ve velkém hrnci a 5 minut smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rýži a v oleji promícháme. Přilijeme víno a vaříme rýži, dokud se víno nevstřebá.

  • 3

    Postupně přiléváme vývar, vždy až poté, jakmile se vsákne předchozí várka. Pokračujeme, než je rýže hotová.

  • 4

    Přidáme špenát a sýr a okořeníme.

  • 5

    Zamícháme rizoto a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí.

  • 6

    Podáváme ihned.

Komentáře k receptu