Hovězí maso se špenátem a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Mango
  • 0.5 ks Bazalka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 388 mg
  • Vláknina 4248.5 mg
  • Vitamín A 4248.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na hrubé kousky. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kousky ve tvaru kosodélníků. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka, krátce orestujeme. Přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a promícháme. Poté maso vyjmeme.

  • 4

    Smícháme ho s mangem a špenátem, ochutíme sladkokyselou omáčkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu