Čalamáda z čerstvé zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 500 g Paprika zelená
  • 500 g Rajčata zelená
  • 50 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Okurky
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 1387 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 662.2 mg
  • Vláknina 17069.5 mg
  • Vitamín A 17069.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 149.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelenou papriku omyjeme, očistíme, odstraníme semínka, pokrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Zelená rajčata opláchneme, nakrájíme na kolečka a přisypeme k paprikám. Přidáme očištěnou, omytou a na kolečka nakrájenou cibuli a pokrájené okurky a mrkev. Nakonec přisypeme na nudličky nakrouhané zelí. Směs ochutíme solí, promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Mezitím povaříme vodu s cukrem, octem, solí a kuličkami pepře. Do vroucího roztoku namočíme připravenou zeleninu. Po chvíli vyjmeme a ihned rozdělíme do sklenic. Nálev znovu převaříme a horkým zalijeme zeleninu. Po vychladnutí převážeme dvojitým celofánem a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu