Bramborová polévka z čerstvého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Kmín celý
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 199.7 mg
  • Draslík 432.7 mg
  • Vláknina 5489.3 mg
  • Vitamín A 5489.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Brambory nakrájíme na kostky.

  • 2

    Zelí a brambory skládáme střídavě do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodou a dusíme do změknutí.

  • 3

    Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, dobře rozšleháme a nalijeme zpět do polévky. Přidáme podle chuti sůl, koření a ocet. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané žloutky.

Komentáře k receptu