Salát z divoké rýže s lososem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 300 g Losos - filety
  • 10 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 660.9 mg
  • Vláknina 10369.1 mg
  • Vitamín A 10369.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme a uvaříme doměkka, necháme vychladnout.

  • 2

    Plátky lososa opláchneme, osušíme a do masa lehce vetřeme bílý pepř. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka plátky osmahneme, plamen stáhneme a necháme 5 minut dojít.

  • 3

    Vyjmeme a necháme vychladnout. Papriku očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na velmi tenké kroužky.

  • 4

    Z přísad na dresink vymícháme hladkou omáčku. Promícháme s rýží, paprikou, pórkem a kousky lososa.

  • 5

    Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme půl lžičky citrónové šťávy a kopr. Podáváme k salátu v samostatné misce.

Komentáře k receptu