Tresky na pekáči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cibule
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Vývar rybí
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 1360.1 mg
  • Vláknina 28070.2 mg
  • Vitamín A 28070.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresky očistíme, nařízneme podél hřbetu a vyndáme páteř. Vykuchané ryby osolíme, opepříme i zevnitř, lehce obalíme v mouce. Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme ryby, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme pokrájenou cibulí, přidáme pár zrnek celého pepře a bobkový list. Podlijeme vývarem, dáme zapéct. Během pečení podléváme bílým vínem a vodou. Pečeme asi 30 minut, až nám omáčka zhoustne.

  • 2

    Na talířích porce ryby přelijeme omáčkou z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu