Bramborový guláš s paprikou
Suroviny
- 1 kostka Masox
 - 40 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Paprika červená
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 5 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule - nať
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Sádlo syrové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 18.4 mg
 - Draslík 549.3 mg
 - Vláknina 7257 mg
 - Vitamín A 7257 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a slaninu nakrájíme společně s cibulí.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo a zesklovatíme připravenou na jemno nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku, brambory, nakrájenou slaninu, kmín, masox, vše zalijeme vroucí vodou.
 - 
                                3
Za občasného míchání kontrolujeme brambory, když jsou měkké, přidáme nakrájenou papriku, petržel, cibulovou nať.
 - 
                                4
Hotový guláš zahustíme směsí mouky a smetany.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            