Jehněčí roštěná v sójové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 300 g Med včelí
  • 100 g Roketa
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2.5 ks Cibule červená
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 6 ks Limetka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 259.7 mg
  • Vláknina 11049.5 mg
  • Vitamín A 11049.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1901 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso očistíme, okrájíme případný tuk a přelijeme sójovou marinádou. Tu připravíme smícháním sójové omáčky, prolisovaného česneku a rozpuštěného medu. Maso pod fólií necháme alespoň 5 hodin marinovat.

  • 2

    V mezičase připravíme limetkovou salsu. Cibule nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, roketu opláchneme a rozsekáme nahrubo. Limetky oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme pecičky a dužinu krájíme nadrobno. V mise promícháme limetky, cibuli, sůl, pepř, cukr, roketu i chilli papričky. Necháme vychladit.

  • 3

    Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, nejprve několik minut pečeme zprudka, poté teplotu snížíme, maso obrátíme a grilujeme alespoň 8 – 10 minut. Během pečení maso obracíme, potíráme marinádou.

  • 4

    Podáváme s limetkovou salsou.

Komentáře k receptu