Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 141.5 mg
 - Draslík 654.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná, na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla a osolíme je.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Spolu s masem opečeme i plátky šunky.
 - 
                                3
Řízky a šunku vyjmeme, olej od opékání slijeme a do pánve vlijeme víno, přidáme zbylé máslo, sůl a krátce povaříme.
 - 
                                4
Řízky upravíme na talíře, na každý položíme plátek šunky a na ni kopečky jater. Nakonec podlijeme šťávou.