Hovězí se slaninou a česnekem
Suroviny
- 400 g Anglická slanina
 - 30 g Houby čerstvé
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 60 ml Olej olivový
 - 310 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Bobkový list
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 6 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 kg Hovězí libové
 - 0.666667 šálek Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1558 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 1897 mg
 - Bílkoviny 97 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 241.3 mg
 - Draslík 1546.1 mg
 - Vláknina 9637.3 mg
 - Vitamín A 9637.3 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí nakrájíme na větší kousky, slaninu na plátky, cibule na kolečka a parmezán nastrouháme.
 - 
                                2
Houby namočíme na půl hodiny do teplé vody, pak je scedíme a vodu i houby uchováme zvlášť stranou. Tři stroužky česneku nakrájeného na plátky prošpikujeme do hovězího, slaninu taktéž. Maso osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Na oleji opečeme maso z obou stran. Pak ho vyjmeme a do kastrůlku k oleji uložíme cibuli a smažíme ji dohněda. Pak přidáme i maso a zbytek stroužků česneku, které nejprve prolisujeme. Přilijeme víno, protlak, houby, skořici, rozmarýn, bobkový list, sůl a pepř. Směs vaříme asi půl hodiny a neustále mícháme. Pak vlijeme vodu z hub a čistou vodu, aby bylo maso zakryté. Ve varu směs dusíme tři hodiny, až se maso začne rozpadávat.
 - 
                                4
Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Podáváme je s masem, obojí zalijeme přecezenou omáčkou a posypeme sýrem.