Treska z Dieppe
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 595 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 101.5 mg
 - Draslík 1007.5 mg
 - Vláknina 634.5 mg
 - Vitamín A 634.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme slávky, přidáme kousek cibule, snítku petrželky, stroužek česneku, zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a jakmile se začnou otevírat, stáhneme je z plotny. Ještě chvilku počkáme, až se otevřou všechny. Slávky scedíme.
 - 
                                2
Do máslem vymazaného pekáčku vložíme očištěné tresky, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vývaru ze slávek. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, často podléváme.
 - 
                                3
Rozdělíme ryby na talíře a obložíme slávkami vyndanými z ulit.