Králičí maso s bylinkami a červeným vínem
Suroviny
- 600 g Králičí stehna
 - 250 ml Víno červené
 - 30 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.25 kávová lžička Šafrán
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Rozmarýn čerstvý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 342.1 mg
 - Vláknina 9852.1 mg
 - Vitamín A 9852.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Blizny šafránu dáme luhovat do misky s asi 30 ml vody. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Česnek a cibuli nasypeme na 2 lžíce rozehřátého oleje a krátce osmahneme. Poté je vyjmeme a do pánve přilijeme další 4 lžíce oleje, který rozehřejeme. Na rozehřátém oleji opékáme nevykostěná králičí stehna ze všech stran asi 10 minut. Opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Do pánve k výpeku vlijeme červené víno a přivedeme k varu. Poté přisypeme osmažený česnek a cibuli, přidáme blizny šafránu i s vyluhovanou šťávou, opláchlý a okapaný rozmarýn, bobkový list, celý pepř a mletou papriku. Dolijeme vodu a dusíme v zakryté nádobě asi 60 minut na mírném ohni tak, aby se větší část vody odpařila a omáčka nebyla příliš řídká.
 - 
                                4
Jednotlivé porce králíka podáváme zalité omáčkou.