Sýrový krém s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 58.6 mg
 - Vláknina 3874.1 mg
 - Vitamín A 3874.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Budeme potřebovat kastrůlek s nepřilnavýn povrchem.
 - 
                                2
Povrch kastrůlku pomažeme rozkrojeným česnekem, sýr nakrájíme na malé kousky. Do kastrůlku nalijeme víno, ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku a špetkou bílého pepře. Nasypeme sýr a pomalu zahříváme. Stále promícháváme metlou. Přibližně po 10 minutách se sýr rozpustí, stáhneme z ohně, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, přilijeme třešňový likér, vrátíme na oheň a pozvolna vaříme a mícháme asi 4 minuty. Kastrůlek postavíme mezi strávníky a každý si napichuje kousek pečiva a namáčí v ochuceném sýru.