Holandská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 430.2 mg
 - Draslík 42.9 mg
 - Vláknina 224.5 mg
 - Vitamín A 224.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mísu vložíme do vroucí lázně, přidáme žloutky a ušleháme do pěny. Dáme pozor, aby se žloutky nesrazily. Postupně po kapkách zašleháme rozpuštěné máslo. Vyjmeme z lázně, dochutíme solí a citronovou šťávou a ihned podáváme.