Ovocný bujon s marinovaným křepelčím masem
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 100 g Kompot ananasový
 - 200 g Mrkev kořen
 - 150 g Pórek
 - 200 g Kuřecí křídla
 - 150 g Petržel kořen
 - 200 g Bažantí prsa
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Grapefruity
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Jalovec
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Nové koření mleté
 - 2 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 7 dl Voda pitná
 - 5 dl Víno portské
 - 0.5 dl Víno madeira
 - 0.5 dl Rakytníková šťáva
 - 1 kg Křepelka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Hruškovice
 - 9 polévková lžíce Pepř 4 barev
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 205.3 mg
 - Draslík 818.3 mg
 - Vláknina 11514.6 mg
 - Vitamín A 11514.6 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažantí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, přimícháme 1 lžičku olivového oleje, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře a 2 lžíce hruškovice. Směs promícháme a necháme 1 hodinu marinovat. Ananasový kompot scedíme.
 - 
                                2
Po hodině si v hrnci přivedeme 1 litr křepelčího bujonu k varu, vložíme do něj marinované maso, zmírníme teplotu a vaříme 6 - 8 minut.
 - 
                                3
Omytý a oloupaný grapefruit rozdělíme na dílky, ze kterých sloupneme bílou, hořkou slupku.
 - 
                                4
V misce vyšleháme 2 žloutky se 1 špetkou soli, 1 špetkou bílého pepře, přidáme 3 lžíce grapefruitové dužiny, 1 lžíci grapefruitové šťávy a 2 lžíce citronu.
 - 
                                5
Směs dobře vymícháme a opatrně ji vlijeme do 1 litru křepelčího bujonu, přidáme zbylé dílky grapefruitu, 100 g ananasu, povaříme 4 minuty a podáváme.
 - 
                                6
Křepelčí studený bujon [29586]:
 - 
                                7
Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
 - 
                                8
Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
 - 
                                9
Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
 - 
                                10
Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
 - 
                                11
Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.