Makaróny se čtyřmi druhy sýra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 2729 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 182.3 mg
 - Draslík 44 mg
 - Vláknina 7539.8 mg
 - Vitamín A 7539.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 945.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Těstoviny uvaříme podle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
 - 
                                2
Mezitím necháme v pánvi vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Po každém přidání zamícháme vznikající omáčku šlehací metlou. Přilijeme smetanu spolu se suchým bílým vínem. Uvedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji odstavíme.
 - 
                                3
Do omáčky přisypeme nastrouhaný sýr ementál a sýr fontina spolu s gorgonzolou nakrájený na malé kostičky. Nakonec přisypeme třetinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a popřípadě dosolíme a dopepříme.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny dáme do pekáče, promícháme s omáčkou a vršek zasypeme zbývajícím nastrouhaným parmezánem. Pečeme 30 minut do zlatohněda. Poté můžeme servírovat.