Dušený bažant s pivní omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1895 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 794 mg
 - Bílkoviny 133 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 437 mg
 - Draslík 2710.6 mg
 - Vláknina 57666.7 mg
 - Vitamín A 57666.7 mg
 - Vitamín B6 3.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 120.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odleželého bažanta očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, cibuli nakrájíme nahrubo.
 - 
                                2
Do tlakového hrnce vložíme na máslo porce bažanta, cibuli, pepř, přelijeme pivem a zhruba půl hodiny dusíme.
 - 
                                3
Měkkého bažanta přeložíme na talíř a držíme na teple. Do šťávy vmícháme džem a provaříme.
 - 
                                4
Bažanta servírujeme přelitého omáčkou.