Kančí roláda plněná mletým masem
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 100 g Houby čerstvé
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 120 ml Víno červené
 - 200 ml Voda pitná
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Jalovec
 - 2 ks Klobása vepřová
 - 1.2 kg Kančí bok
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 927 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 293.3 mg
 - Draslík 456.5 mg
 - Vláknina 4840.7 mg
 - Vitamín A 4840.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Klobásu nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme, povaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                3
Nádivku připravíme smícháním mletého masa, vajec, klobásy, hub, mouky, soli a pepře.
 - 
                                4
Na plát bůčku naneseme dobře promíchanou nádivku, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a posypeme kmínem.
 - 
                                5
V pekáči na sádle orestujeme cibuli, přimícháme rajčatový protlak, přimícháme vodu a do směsi vložíme roládu. Podlijeme ji vínem, přisypeme petrželovou nať, kuličky jalovce a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
 - 
                                6
Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.