Piškotové řezy s medem
Suroviny
- 150 g Cukr moučkový
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 balení Ztužovač šlehačky
 - 4 polévková lžíce Marmeláda višňová
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 557.3 mg
 - Draslík 126.9 mg
 - Vláknina 20 mg
 - Vitamín A 20 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 104.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme žloutky s cukrem, přimícháme med, víno a prosátou mouku. Nakonec „zabalíme“ do těsta pevný sníh z bílků.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut. Korpus necháme vychladnout.
 - 
                                3
Po vychladnutí rozřízneme korpus, spodní díl potřeme vrstvou višňové marmelády a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Piškot nakrájíme a podáváme ozdobený smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna.