Žebírka s čínskou barbecue marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 139.5 mg
 - Draslík 753.4 mg
 - Vláknina 5454 mg
 - Vitamín A 5454 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme čínskou barbecue marinádu: v kastrůlku za neustálého míchání ohřejeme a poté necháme vychladnout 125 ml červeného vína, 125 g medu, 1/4 lžičky chilli koření a lžičku hořčičného semínka.
 - 
                                2
Vepřová žebírka nakrájíme, rozložíme do mělké misky, přelijeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
 - 
                                3
Čerstvé rozpůlené kukuřičné klasy pokapeme olivovým olejem, zabalené do alobalu grilujeme na barbecue grilu společně s marinovanými žebírky. Během grilování otáčíme. Žebírka grilujeme 10 - 12 minut, kukuřici 12 - 15 minut.
 - 
                                4
Žebírka i kukuřici podáváme s máslem smíchaným s pizza kořením.