Sušené švestky v červeném víně a medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 715.6 mg
 - Vláknina 10731 mg
 - Vitamín A 10731 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky vypeckujeme tak, aby ale zůstaly vcelku a naskládáme do zavařovací sklenice.
 - 
                                2
V rendlíku smícháme med, pomerančový džem a trochu vína, přivedeme k varu. Přilijeme zbytek vína, promícháme a švestky směsí přelijeme. Sklenici uzavřeme a necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Podáváme jako dezert nebo k masu.