Husí játra v želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 734 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 772.5 mg
 - Draslík 423.2 mg
 - Vláknina 129.5 mg
 - Vitamín A 129.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.
 - 
                                2
Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.
 - 
                                3
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.
 - 
                                4
Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.