Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 343.8 mg
 - Vláknina 7157.3 mg
 - Vitamín A 7157.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno s nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu, přidáme skořici, cukr a hřebíček. Škrob rozmícháme s vodou a přilijeme k vroucímu vínu. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme ji portským vínem.
 - 
                                2
Fíky omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky, kde je necháme chvíli prohřát. Pak je upravíme na misky a podáváme.