Kapr na červeném víně
Suroviny
- 5 g Tymián čerstvý
 - 5 g Jíška instantní
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1200 g Kapr obecný
 - 20 g Celer - nať
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 500 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 136 mg
 - Draslík 822.9 mg
 - Vláknina 1111.3 mg
 - Vitamín A 1111.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
 - 
                                2
Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme.