Máslovo-vinná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 84.7 mg
 - Vláknina 662.5 mg
 - Vitamín A 662.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno s drobně nakrájenou šalotkou přivedeme k varu a vaříme téměř do odpaření tekutiny. Zůstane přibližně 1 lžíce tekutiny. Vmícháme smetanu a při mírné teplotě, za stálého míchání, přidáváme postupně máslo. Ochutíme solí a pepřem. Uchováme v teple ve vodní lázni.