Uzené maso pečené na divoko
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 600 g Vepřová uzená plec
 - 20 g Cukr krupice
 - 40 g Marmeláda rybízová
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 200 ml Víno červené
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Karotka
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Knedlík kynutý
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 špetka Saturejka
 - 2 špetka Majoránka
 - 2 špetka Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1501 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 107.8 mg
 - Draslík 918.9 mg
 - Vláknina 30672.7 mg
 - Vitamín A 30672.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.
 - 
                                2
Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.
 - 
                                3
Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.
 - 
                                4
Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.