Mandlová omáčka
Suroviny
- 100 g Mandle
 - 125 ml Víno bílé
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín římský
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 360 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 8.8 mg
 - Draslík 436.2 mg
 - Vláknina 7481.8 mg
 - Vitamín A 7481.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nasekáme a podusíme ji společně s mletými mandlemi na rozpáleném másle. Přilijeme vývar a bílé víno a vaříme do mírného zhoustnutí.
 - 
                                2
Poté přimícháme kari, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke květáku a kedlubnám.