Skopové s artyčoky
Suroviny
- 500 g Artyčoky
 - 360 g Cibule
 - 6 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Rajčata
 - 750 g Skopová plec
 - 6 g Bobkový list
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 6 g Rozmarýn čerstvý
 - 40 ml Olej olivový
 - 300 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 738.1 mg
 - Vláknina 18951 mg
 - Vitamín A 18951 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso a cibuli pokrájíme na větší kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Poprášíme moukou a podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek, pokrájené rajče a bylinky. Směs uvedeme k varu.
 - 
                                2
Artyčoky zbavíme stonků a tvrdých štětů, rozčtvrtíme a přidáme do směsi. Přiklopené dusíme 120 minut, dle potřeby doléváme vodu.