Závitky z platýze v petrželové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 375 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 148 mg
 - Draslík 1221.7 mg
 - Vláknina 317.8 mg
 - Vitamín A 317.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 113.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky, zavineme a sepneme párátky.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Vložíme rybí závitky a dusíme asi 8 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Rybí vývar převaříme, vmícháme smetanu a přidáme zbylou nasekanou petrželku. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Závitky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.