Kapr v omáčce
Suroviny
- 650 g Kapr obecný
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 200 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 100 g Krabí tyčinky
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 dl Víno bílé
 - 0.5 dl Citronová šťáva
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 1209 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 250.6 mg
 - Draslík 808.6 mg
 - Vláknina 481.3 mg
 - Vitamín A 481.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme, omyjeme ve studené vodě, nakrájíme na podkovy silné 2 cm. Naskládáme je na olejem vymazaný plech, osolíme, pokapeme olejem, potom citronovou šťávou a zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Omáčka: v mixéru rozmixujeme víno, krabí tyčinky, přidáme máslo a vejce, olej, podle chuti sůl, pepř a ještě rozmixujeme. Do rozmixované omáčky přidáme nasekaný kopr, zamícháme a omáčkou polijeme ryby na plechu. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme 20-25 minut.
 - 
                                3
Upečené vytáhneme z trouby, necháme 10 minut přikryté uležet a potom dělíme porce na jednotlivé talíře a podáváme.