Kachní prsa na víně s jarní cibulkou
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 0.5 l Pomerančová šťáva
 - 2 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 192.5 mg
 - Draslík 1451.4 mg
 - Vláknina 3822.7 mg
 - Vitamín A 3822.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 139.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky omyjeme a rozkrojíme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Kachní prsa opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm kůží dolů krátce opečeme, pak prsa obrátíme a jen lehce osmahneme. Zabalíme je do alobalu a vložíme na 10 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
 - 
                                3
V pánvi na oleji po smažení masa osmahneme překrojené jarní cibulky. Pak k nim přilijeme víno a pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a nové koření. Přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 5 minut.
 - 
                                4
Kachní prsa vyjmeme z trouby, šťávu z alobalu přilijeme k cibulkám, které dochutíme octem a promícháme. Z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na plátky.
 - 
                                5
Plátky masa dáme na servírovací talíře, přidáme k nim cibulky, polijeme šťávou z pánve a posypeme nakrájenou natí petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.