Divoká kachna se zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 150 g Cibule
 - 50 g Jablka
 - 40 g Kompot brusinkový
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 80 g Slanina vepřová
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 3 g Kmín celý
 - 300 g Zelenina kořenová
 - 2 g Nové koření celé
 - 5 g Citronová kůra
 - 1200 g Kachna divoká
 - 80 ml Víno červené
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1407 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 191.2 mg
 - Draslík 1305.5 mg
 - Vláknina 7769 mg
 - Vitamín A 7769 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka.
 - 
                                2
Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.