Kuře na víně s čekankou na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 996 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 133.5 mg
 - Draslík 509.1 mg
 - Vláknina 4960 mg
 - Vitamín A 4960 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme tymián a nasekaný česnek a 1 minutu opečeme na mírném ohni. Vložíme osolená kuřecí stehna kůží dolů a pečeme 5 minut dozlatova, otočíme a pečeme dalších 5 minut z druhé strany. Zalijeme vínem a na mírném ohni dusíme doměkka asi 20 minut.
 - 
                                2
Čekanku rozebereme na listy a vložíme na rozehřáté máslo na pánev, zprudka opékáme 2 minuty, až listy zavadnou, musí však zůstat křupavé, osolíme, opepříme.
 - 
                                3
Na talíře upravíme porci kuřete a obložíme čekankou, zalijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.