Filé z candáta s paprikovou polévkou
Suroviny
- 600 g Candát obecný
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Zázvor celý
 - 20 ml Olej olivový
 - 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Víno bílé
 - 750 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1097 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 176.5 mg
 - Draslík 734 mg
 - Vláknina 2885.3 mg
 - Vitamín A 2885.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 139.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Candáta nafiletujeme, kůži opatrně nařežeme a rybu nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na kostičky, pažitku nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Nejprve připravíme rybu. Na oleji na mírném plameni smažíme porce ryby kůží dolů. Když se kůže usmaží dokřupava, přidáme máslo, petrželovou nať a dál pomalu smažíme. Během smažení maso přeléváme výpekem. Usmaženou rybu necháme okapat, osolíme, opepříme a držíme na teple.
 - 
                                3
V mezičase připravíme polévku. Cibuli zpěníme na másle, přidáme citronovou trávu, chilli papriku bez semen, oloupaný zázvor, pokrájené papriky a osmažíme. Poté přelijeme vínem a vaříme. Když se víno vyvaří, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 40 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Polévku varem zredukujeme na polovinu. Do uvařené polévky vmícháme smetanu a osolíme.
 - 
                                4
Porce ryby podáváme v hlubokém talíři, přelité polévkou a posypané pažitkou.