Filety z pstruha ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 265 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 514.5 mg
 - Draslík 818.4 mg
 - Vláknina 59.1 mg
 - Vitamín A 59.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté a osušené filety osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Poté filety obalíme v mouce a na másle s olejem usmažíme z obou stran. Filety držíme na teple.
 - 
                                2
Svaříme smetanu s vínem (dvě lžíce vína dáme stranou) a odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky s dvěma lžícemi vína a omáčku už jen prohřejeme, nevaříme, aby se žloutky nesrazily.
 - 
                                3
Smažené filety podáváme přelité vinnou omáčkou.