Platýz v páře s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 1233.3 mg
 - Vláknina 6085.8 mg
 - Vitamín A 6085.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Platýze omyjeme a na utěrce osušíme. Zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něm mletý zázvor.
 - 
                                2
Omyjeme fenykl a rozřízneme ho na poloviny. Malé výhonky kolem středu hlízy odřežeme a uložíme je stranou. Na plátky pokrájíme fenykl. Pokrájené plátky rozložíme na pařák. Pokapeme je anýzovým likérem a naklademe na ně polovinu množství másla.
 - 
                                3
Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme víno. Vložíme pařák s fenyklem a vaříme 3 minuty. Pak na fenykl naskládáme porce ryby a zbytek másla. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře 12 minut. Nakonec vyjmeme a před podáváním ještě posypeme všechny porce nasekanými výhonky fenyklu.