Vepřová pečeně ve vinné marinádě
Suroviny
- 600 g Vepřová pečeně
 - 200 g Jablka
 - 200 g Roketa
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 150 ml Víno červené
 - 100 ml Voda pitná
 - 4.7 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 polévková lžíce Worcester
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 121.6 mg
 - Draslík 734.8 mg
 - Vláknina 4144.6 mg
 - Vitamín A 4144.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou pečeni rozkrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Pod fólií necháme alespoň 3 hodiny odležet.
 - 
                                2
Jablka pokrájíme na tenké výseče a vykrájíme jádřince. Jablka položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod středně vyhřátým grilem pečeme asi 8 minut. Během grilování jablka obracíme. Grilovaná jablka vložíme do mísy, přidáme Parmezán nakrájený na lístky i roketu, kterou jsme opláchli a nechali okapat, a dobře promícháme.
 - 
                                3
Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 10 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
 - 
                                4
Hotové maso nakrájíme šikmým řezem na silnější proužky a vmícháme do salátu. Můžeme přelít dresinkem podle vlastní chuti.
 - 
                                5
Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.