Jehněčí v janovské omáčce s těstovinami
Suroviny
- 180 g Hovězí maso mleté
 - 120 g Jehněčí maso mleté
 - 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 350 g Maxi makaróny
 - 100 ml Víno bílé
 - 200 ml Zeleninový bujón
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Karotka
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Kerblík
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 931 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 49.8 mg
 - Draslík 531.9 mg
 - Vláknina 3696 mg
 - Vitamín A 3696 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou karotku omyjeme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Oloupané cibule a česnek drobně nakrájíme a pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Během smažení (asi po 4 minutách) přimícháme k cibuli pokrájenou karotku a společně smažíme přibližně další 4 minuty. Pak přidáme mleté hovězí a jehněčí maso. Pomocí vidličky mleté maso od sebe rozdělíme tak, aby bylo rozdrobené a lépe se prosmažilo. Často směs promícháme, smažíme ji pouze 10 minut, pak přilijeme bílé víno, ve kterém maso vaříme 3 minuty. Vše dochutíme solí, pepřem, přilejeme zeleninový bujón, promícháme a při snížené teplotě pod pokličkou maso dusíme 25-30 minut. Ke konci vaření přimícháme omytý, drobně pokrájený kerblík a drobně nakrájenou petrželku kudrnku.
 - 
                                2
Než maso změkne, dáme ve velkém hrnci vařit 4 litry vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní makaróny a uvaříme je podle návodu, al dente (přibližně se vaří asi 10 minut).
 - 
                                3
Uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat, pak je přimícháme k omáčce s mletým masem, vše společně vaříme ještě 30-60 sekund, přimícháme nastrouhaný tvrdý ovčí sýr, znovu promícháme a hned servírujeme.