Rostbíf s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kapary
  • 30 g Okurky nakládané
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 60 g Majonéza
  • 20 g Med včelí
  • 60 g Šalotka
  • 40 g Hořčice Dijonská
  • 750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1080 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1591 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 368.2 mg
  • Draslík 343.1 mg
  • Vláknina 752.5 mg
  • Vitamín A 752.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut.

  • 2

    Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu