Zeleninové vietnamské závitky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 50 g Nudle rýžové
  • 100 g Rýžový papír
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks kuřecí prso
  • 1 ks salát little gem
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1459 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 542 mg
  • Vláknina 8879.7 mg
  • Vitamín A 8879.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rybí omáčky, octa, šťávy z limetky a nasekané chilli papričky si připravíme omáčku na namáčení závitků.

  • 2

    Nudle uvaříme podle návodu. Nakrájíme je na 2 cm dlouhé.

  • 3

    Kuře nakrájíme na nudličky, osolíme a usmažíme je na oleji dozlatova.

  • 4

    Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme na špalíčky.

  • 5

    Salát nakrájíme na nudličky.

  • 6

    Bylinky nasekáme najemno.

  • 7

    Rýžový papír namočíme v horké vodě na 30 sekund. Dáme je na kuchyňskou utěrku a přidáme nudle, kuřecí maso, mrkev, okurku, salát a bylinky. Zabalíme do rolky.

  • 8

    Podáváme vychlazené s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu