Třešně v želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 404 mg
 - Draslík 200.4 mg
 - Vláknina 3277.5 mg
 - Vitamín A 3277.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z třešňového kompotu slijeme šťávu, dolijeme vodou na 600 ml. Vlijeme do hrnce, dáme na plotnu a přidáme kostky želé, mícháme, až se rozpustí. Potom hrnec z plotny odstavíme.
 - 
                                2
Do želé vmícháme sherry, směs přelijeme do mísy, zakryjeme, dáme do lednice vychladit. Chladíme asi hodinu, občas promícháme.
 - 
                                3
Když želé trochu zhoustne, lehce do něj zamícháme třešně. Směsí naplníme formičky, zakryjeme a necháme v lednici, dokud želé dobře neztuhne, nejlépe přes noc.
 - 
                                4
Mezitím připravíme krém: do hrnce dáme žloutky, cukr a metlou vše spojíme, přilijeme kávovou smetanu, na mírném ohni zahříváme, za stálého míchání, až směs zhoustne. Nesmí se však vařit! Hrnec odstavíme a přimícháme tresť. Necháme vychladnout, vložíme do lednice.
 - 
                                5
Před podáváním želé vyklopíme z formičky na dezertní talířek nebo misku, okolo dáme krém. Můžeme dozdobit čokoládovou omáčkou a citrusovými hoblinkami.