Bílá bábovka jaffa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 69.5 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 4925.9 mg
 - Vitamín A 4925.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do ohnivzdorné misky vložíme nastrouhanou bílou čokoládu a ve vodní lázni ji necháme za stálého míchání rozpustit na hladkou kaši. Poté dáme misku stranou, aby čokoláda vychladla.
 - 
                                2
Máslo a cukr utřeme v míse do nadýchaného krému. Vmícháme vejce, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, likér a vychladlou čokoládu.
 - 
                                3
Přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme 30 minut.
 - 
                                4
Poté necháme 5 minut ve formě odpočinout, vyklopíme a necháme vychladnout. Ozdobíme moučkovým cukrem, případně kandovanou pomerančovou kůrou a podáváme.