Vaječná bábovka s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2132 kcal
 - Sacharidy 187 g
 - Tuky 144 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 187 g
 - Cholesterol 614.7 mg
 - Draslík 1166.8 mg
 - Vláknina 21276 mg
 - Vitamín A 21276 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 118.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve máslem vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku. Troubu předehřejeme na 170 °C.
 - 
                                2
V míse smícháme žloutky, máslo, cukr krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V jiné míse vyšleháme bílky a vmícháme společně do připravené směsi. Vše důkladně promícháme společně s drcenou čokoládou a ořechy. Hotové těsto přelijeme do připravené formy.
 - 
                                3
Pečeme zhruba 75 minut.
 - 
                                4
Hotovou bábovku necháme krátce vychladnout a poté vyklopíme, krájíme a servírujeme, až když je bábovka zcela vychladlá.