Čokoládový puding se šlehačkou
Suroviny
- 80 g Čokoláda hořká
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hrubá
 - 60 g Ořechy lískové
 - 100 g Cukr moučkový
 - 50 g Piškoty dětské
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 485.4 mg
 - Draslík 336.7 mg
 - Vláknina 5950 mg
 - Vitamín A 5950 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme máslo s cukrem, žloutky a vanilkou a třeme cca 30 minut. Přidáme strouhanou čokoládu, nastrouhané ořechy, tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozdrobené piškoty.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme studený s ušlehanou smetanou.