Makové knedlíčky s vanilkovou omáčkou
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
 - 35 g Cukr krupice
 - 50 g Mouka polohrubá
 - 100 g Mák mletý
 - 60 g Sušenky BeBe světlé jemné
 - 40 g Cukr krystal
 - 50 g Cukr moučka
 - 150 g Strouhanka
 - 300 g Tvaroh měkký
 - 75 ml Mléko plnotučné
 - 250 ml Smetana
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vanilkový cukr
 - 7 ks žloutek
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 2 polévková lžíce cokolada
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 64.3 mg
 - Draslík 215.2 mg
 - Vláknina 11935 mg
 - Vitamín A 11935 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mák, cukr krupice, med zahřejeme. Přidáme rum, rozdrcené sušenky a mléko. Prohřejeme a přidáme čokoládu a jeden vanilkový cukr.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme kuličky, které necháme ztuhnout v lednici.
 - 
                                3
Máslo, vejce a jeden žloutek vyšleháme na vodní lázni spolu s cukrem krystal. Odstavíme a vmícháme tvaroh, trochu citronové šťávy, strouhanku a mouku. Těsto necháme ztuhnout v lednici.
 - 
                                4
Makové kuličky obalíme v těstě a povaříme 10 minut ve vodě.
 - 
                                5
Smetanu svaříme s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Vyšleháme do polotuha a nad vodní párou zašleháme žloutky.
 - 
                                6
Knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem s omáčkou.