Pikantní těstoviny s hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 865.2 mg
 - Vláknina 20964.1 mg
 - Vitamín A 20964.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby dejte na 20 minut do teplé vody nasáknout, poté vymačkejte přebytečnou vodu, tu si schovejte, houby dejte stranou.
 - 
                                2
Bílou část pórku nakrájejte na tenká kolečka.
 - 
                                3
Do většího rozpáleného hrnce nalijte olej, nasypte pórek a smažte na středním ohni 5 minut za občasného míchání, přidejte houby, víno a minutu vařte, přilijte vývar a 6 lžic vody zbylé z namáčení hub.
 - 
                                4
Přisypte rozmražený hrášek, fazole, chilli koření, rozmarýn a sůl. Vařte 6 minut za občasného míchání.
 - 
                                5
Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody na skus, sceďte a přisypte do hrnce, promíchejte a podávejte.