Obloha Financiére
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Slanina vepřová
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Telecí maso přední
 - 100 g Lanýž
 - 200 g Kohoutí maso
 - 100 g Olivy zelené
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 10 ml Citronová šťáva
 - 150 ml Víno madeira
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 761 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 163.4 mg
 - Draslík 334.7 mg
 - Vláknina 1615 mg
 - Vitamín A 1615 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso spolu se slaninou umeleme na strojku. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Do masa vmícháme vejce a žloutek. Přilijeme smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme menší knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 5 minut.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme žampiony a lanýže pokrájené na proužky.
 - 
                                3
Do pekáčku vložíme knedlíčky, orestované houby, kohoutí maso a rozpůlené olivy bez pecek. Mouku rozmícháme ve vývaru, přilijeme víno a vlijeme do pekáčku. Zakápneme citronovou šťávou a dáme zapéct. Pečeme asi 35 až 40 minut.